Gründer eller ikke…

En gründer (tysk: grunnlegger) er iflg. Wikipedia, en person som har tatt initiativ til å starte et selskap eller en virksomhet, og som svarer for deler av, eller hele den risiko som er involvert i foretaket.

Det eneste som nytter når man skal bygge en bedrift er hardt arbeid og villighet til å ta stor risiko. Det er ingenting som kommer av seg selv, eller går av seg selv. Hverdagen kan være usikker, og hvor fort man får betalt for strevet kan også være usikkert, både i form av lønn og suksess.

Det er viktig å ha forbilder på veien – noen som har lykkes som man kan se opp til. Det finnes mange flinke gründere i Norge – noen kjente ansikter, og noen mindre kjente ansikter. Det er viktig å ta til seg det de har å formidle av lærdom, det kan man lære mye av.  At man selv også deler lærdom er viktig – del og du vil også oppnå å få mye kunnskap tilbake.

Når vi startet opp Barnegarderoben.no var vi tre damer til å begynne med – en dame kom til på veien så på det meste var vi fire aktive damer. Vi hadde våre forskjellige roller, og utfylte hverandre godt. På veien valgte to av damene å gå ut av selskapet, og gå tilbake til sine opprinnelige yrker. Gründerlivet er ikke for alle, og selv om damene var utrolig arbeidsomme og ble savnet, så er det noe med trygghet og savn av sitt fag som fristet de mer.

Vi var smarte i oppstarten, og lagde gode avtaler oss damene i mellom – det betyr at det var en enkel prosess når de to damene ønsket å gå ut av selskapet.

Man har hørt mange historier om vennskap og familiebånd som har gått tapt i sånne prosesser. Vi klarte godt å være venner videre, og det er vi stolte av.

Selv om det kan være humpete til tider på veien til suksess, så er det veldig mange gleder også.